Det är oftast ett stort fokus på texten när man ska skapa en bok. Texten är visserligen grundstenen i en bok, men det är viktigt att inte glömma bort bilderna. Att komplettera texterna med bilder gör att texterna kommer till liv och det finns flera sätt att utforma bilderna på för att de ska passa till texterna.

Framkalla egna bilder

Att ta egna foton är ett sätt att ta fram bilder till en text. Med hjälp av en digitalkamera kan man fota det man tycker är som allra mest relevant för bokens innehåll och sedan kan man framkalla bilder. Det gör man enklast hos my fujfilm där ens digitala bilder kan laddas upp och sedan får man hem dem i brevlådan. Hos my fujfilm kan man inte bara framkalla bilder utan även skapa almanackor, julkort och fotogåvor av olika slag.

Måla eller teckna bilder

Ett annat sätt att skapa bilder till böcker är genom att själv måla eller teckna dem. Den som är duktig på det eller vill lära sig kan med fördel skapa sina egna bilder och göra texterna mer levande på så vis. Men vill man ha illustrerade bilder och inte själv kan skapa dem, kan man så klart anlita en illustratör istället.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *