Digitala språkhjälpmedel

Digitaliseringen går framåt med stormsteg, och visst finns det negativa saker med att det mesta blir digitalt. Men i det stora hela är det en positiv utveckling, som kan vara mycket lönsam. Ett exempel på det är alla digitala språkhjälpmedel som finns idag. Det kan röra sig om allt från språkappar till hjälp för den som har dyslexi, språkstörning eller en synnedsättning.

Ta fram ett digitalt hjälpmedel

Kanske är det så att du sitter på en idé om ett digitalt språkhjälpmedel? Låt dig inte då bli stoppad av det tekniska, eftersom hjälp finns att få. Du kan vända dig till Prototyp.se för att få hjälp med apputveckling eller gränssnittsutveckling exempelvis. Prototyp.se kan även hjälpa dig med att testa nya produkt- och affärsidéer.

Idag är konkurrensen stor och det räcker sällan att endast ha en bra idé, utan det krävs en felfri lösning som verkligen hjälper människor.

Det digitala språket

Något som är viktigt att komma ihåg med hela digitaliseringen är att även språket blir alltmer digitalt. Dels används ett annat språk online, men det språket tar sig också ut mer och mer till det verkliga livet. Det svenska språket har en lång historia och det har alltid förändrats. Men vi behöver acceptera att förändringarna går snabbare nu än tidigare.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *