Det var längesen det var nödvändigt att sitta i en skolbänk eller vara hemma för att studera. Idag kan du läsa även avancerade kurser på distans, så varför inte köpa en bikini, åka iväg till något soligt ställe och kombinera nytta med nöje?

Studier på semestern

Vill du testa hur det är att plugga i bikini kan du välja att läsa en kortare kurs under din vanliga semester. Då får du en chans att se hur det är att kombinera sol och bad med studier. Kanske är det vad du behöver för att få upp studiemotivationen, eller så kan du inte alls koncentrera dig när det finns så mycket som lockar. Nackdelen med den här lösningen är att du kanske behöver din semester om du jobbar ett helt år. Anledningen till att du har svårt att koncentrera dig på litteraturen kanske inte handlar om var du är, utan om att du faktiskt behöver vara ledig och slippa klara något särskilt.

Ett läsår på distans

Ett alternativ om du funderar på att plugga på något ställe där dagarna kan tillbringas i bikini är att istället välja en termin eller ett läsår när du pluggar på distans. Då har du gott om tid på dig för dina studier och du kan åka iväg ett par veckor innan du måste börja. Då hinner du vara ledig och njuta innan du måste hitta en fungerande vardag. Något som passar extra bra att läsa på distans är språk, eftersom du då kan befinna dig mitt bland människor som pratar språket du försöker lära dig. Ett annat alternativ är att studera litteratur, kultur eller något annat från det land där du ska vara. På det sättet får du automatiskt en närhet och möjlighet till fördjupning utan att det kräver någon större ansträngning.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *