Om du har goda referenser som privat språklärare eller kanske en bakgrund inom språkundervisning kan en språkskola vara ditt nästa projekt. Just nu finns det dessutom ett stort intresse bland göteborgare att lära sig nya språk.

Vill du starta språkskola och önskar lite praktiska tips på vägen har du hittat rätt. Här kan du läsa mer om bolagsbildning, fastighetsförvaltning i Göteborg och rekrytering!

Mäklare och fastighetsförvaltning i Göteborg

Det viktigaste är att du har en klar idé över vilken typ av undervisning du ska erbjuda samt till vilken målgrupp. Du bör alltså tidigt identifiera din kundgrupp utifrån dina egna erfarenheter och din språkkompetens. Språklokalen bör därefter anpassas till den grupp du planerar att rikta utbildningen mot.

Nästa steg är att kontakta en fastighetsförvaltning Göteborg för att få hjälp med språkskolans lokaler. Om du har ekonomiska möjligheter kan du köpa dig in i en bostadsrättsförening. I de svenska storstäderna är det svårt att hitta kommersiella lokaler och därför bör du ta hjälp av en mäklare. Hör dig för både med lokalförmedlare och fastighetsförvaltning i Göteborg.

När du har nycklarna i handen bör du tidigt kontakta objektets fastighetsförvaltning i Göteborg för att gå igenom eventuella renoveringsmoment som språkskolan har behov för.

Företag och administration

För att komma igång på allvar behöver du bilda företag och här finns det olika alternativ. Är du osäker på vad som passar bäst för just ditt projekt är tipset att ta hjälp av en revisor. I vissa fall kan det exempelvis vara bättre att börja som egen företagare när projektet fortfarande är i uppstartsfarten. Med tiden som språkskolan växer kan istället ett AB vara rätt bolagsform.

Beroende på hur stort projektet är tänkt att bli kan du behöva anställa ytterligare lärare. Om du behöver rekrytera lärare bör du alltid ta hjälp av professionella förmedlare. Det är nämligen en trygghet för dig som ansvarar för verksamheten eftersom att du får ett filtrerat urval av kandidater.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *