Bokens underbara värld får hjärnan att må bra

Människor läser av olika anledningar. Vissa läser böcker för att må bra, några läser för att de vill bli underhållna och andra för att de vill lära sig något.

Positiva effekter

Oftast får du kanske höra att läsning ger ett bättre ordförråd eller att din fantasi blir bättre av det, men det finns många fler, och betydande, effekter. Läsning gör att förmågan att kommunicera blir bättre, det hjälper också till att snabbare kunna fatta ett bättre beslut i stressade situationer – kort sagt är läsning ett verktyg som förbättrar livskvaliteten.

Hjärnan håller sig i toppform för den som läser hela livet, det krävs inte många minuter per dag för att avsevärt sänka kroppens stressnivå, och det är också för din sömn.

Potentialen stiger

Läsning är en mentalt stärkande aktivitet. Om du är aktivt engagerad i läsning minskar du den minnesförsämring som de människor får som inte tränar hjärnan. Människor som aldrig läser kan få en kognitiv försämring som är hälften så stor jämfört med en läsande person. Här är några tungt vägande skäl till varför du ska skaffa dig en favoritbok:

  • Läsning ökar den kreativa förmågan
  • Ger förbättrade skolresultat
  • Förbättrar ditt minne samt koncentrationsförmågan
  • Stödjer din kognitiva utveckling

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *