Kan vem som helst skriva en bok? Ja, den som har något att berätta och dela med sig av som kan vara intressant för andra, kan skriva en bokför egen hand eller med någon annans hjälp.

Träna dina sinnen

Att skriva böcker handlar lika mycket om att observera som att skriva själv. Du behöver kunna lyssna, vara iakttagare och alltid slutföra det du bestämt dig för att göra.

Steg ett är att lägga upp en struktur för arbetet, och det viktigaste är att du sätter upp en punkt som handlar om attraktivitet – vad ska du profilera som gör att folk dras till den. Du behöver en målsättning med boken. Är det en roman eller en fackbok? Vad ska mottagaren känna?

Var metodisk och vänta inte på inspiration

Om du skriver en roman, skapa händelseförloppet och måla karaktärerna noga så att läsaren kan lära känna deras egenskaper. Dialogen väcker känslor hos läsaren, personerna blir verkliga. Ett vanligt fel är att karaktärerna inte tänker och känner. Vänta inte på inspiration, det fungerar inte, du behöver skriva med eller utan inspiration.

Hitta din egen still

Vad gör dig unik? Är det hur du talar eller är det din berättelse. Du kan särskilja dig genom din språkbild, genom din originalitet eller genom ett specialistområde.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *